Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Jimmy & the fish, Μικρολίμανο, Πειραιάς


Διαβάστε αυτά που οι άλλοι σας κρύβουν................ (Σύλλογος ΟΧΙΠΙΑΘΥΜΑ-VICTIMNOMORE).


Επίσκεψη στο Jimmy & the Fish στις 22 Αυγούστου 2009 απογευματάκι.


Το συγκεκριμένο εστιατόριο αποτελεί προσωπικό αγαπημένο και δύσκολα θα μπορούσα να είμαι αντικειμενικός μαζί του....


Φερνει εναν αέρα γαλλικής κυανής ακτής στην Αθήνα.


Σαν διακόσμηση μοιάζει με την κλασσική γαλλική ψαροταβέρνα στο Μονακό ή στην Μασσαλία με θέα στην Μαρίνα, πάτωμα deck και σερβιτόρους με μπλέ ποδιές.


Τα χαρακτηριστικό του εστιατορίου είναι η σταθερότητα στην κάρτα του.

Το επισκέπτομαι εδώ και 8 έτη και έφτιαχνε, φτιάχνει και θα φτιάχνει τα ίδια 10-15 πιάτα. Αλλά τα φτιάχνει καλά, καλύτερα από οπουδήποτε αλλού καταφέρνοντας να χτίζει σταθερή πελατεία και καταναλωτές που δεν το αλλάζουν.


Μην έρθετε εδώ αν θέλετε να φάτε fusion κουζίνα, ή ελληνικά μαγειρευτά ή φαγητό michelen.


Το σήμα κατατεθέν του Jimmy είναι η αστακομαρονάδα την οποία φτιάχνει με απαράμιλλη τεχνική και σερβίρει με μαεστρία σε τηγάνι. Πρόκειται για την καλύτερη αστακομακαρονάδα ever με το μακαρόνι να έιναι πάντα τέλεια ψημένο al dente, με φοβερή σάλτσα ντομάτας (αλήθεια πως την φτιάχνει???) και νόστιμο αστακό (αν και κατεψυγμένο). Οποιος φάει εδώ δύσκολα θα εντυπωσιαστεί αλλού.


Επίσης πίατα συγκλονιστικά και κυρίαρχα στο είδος τους είναι οι καραβίδες με ριζότο σαφράν, το χριστόψαρο με σαφράν και οι μαύρες ταλιατέλες.


Ξεκινήστε το γεύμα σας οπωσδήποτε με σαλάτα Καφέ ντε Παρί και αν θέλετε ορεκτικά προτιμήστε το γαριδάκι σύμης αν υπάρχει.


Μην παρασυρθείτε στα πλαίσια της κλασσικής ψαροταβέρνας και φουσκώσετε με ορεκτικά και πρώτα (καλαμαράκια, πατάτες, χταπόδι κτλ)


Αν θέλετε επιπρόσθετα ορεκτικά επιλέξτε τα κυδώνια και τα χτένια που ειναι πάντα φρέσκα και λαχταριστά.


συνοδέψτε το γεύμα σας με ποτήρι κρασί (μοσχοφίλερο) και αφεθείτε στην μαγεία της μαρίνας ειδικά τις απογευματινές ώρες.


Για γλυκό ξεχωρίζουν η λεμονόπιτα και η κρεμ μπρυλλέ.


Στο τέλος σας κερνάνε ηδύποτα (λιμοντσέλο, λικέρ, κονιάκ κ.α.)


Αν θέλαμε να επισημάνουμε αρνητικά στοιχεία τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι σερβιτόροι δεν ειναι πάντα αντάξιοι του ονόματος του εστιατορίου και με τα χρόνια έχουν γίνει χειρότεροι όσον αφορά το σέρβις και την ευγένεια. Επίσης το πάρκινγκ είναι δύσκολο για την περιοχή και οι τουαλέτες του είναι γελοια μικρές.


Σε μια αγορά που κάθε χρόνο εστιατόρια ανοίγουν σαν τα μανιτάρια και το μενού αλλάζει κάθε εξι μήνες για να μην πλήττει ο πελάτης, το jimmy and the fish παραμένει διαχρονική αξία και δείχνει ότι δεν χρειάζεται φανφάρα και πολύ γαρνιτούρα ή νεωτερισμοί για να ευχαρηστηθεί ο πελάτης παρά μόνο καλά υλικά εκτελεσμένα σε άψογες συνταγές.


Και η αστακομακαρονάδα, οι καραβίδες με ριζότο και το χριστόψαρο αποτελούν πιάτα εξαιρετικής ποιότητας για τα οποία κάποιος αξίζει να κάνει τον jimmy στέκι του.


Για 2 άτομα πληρώσαμε 96 ευρώ


Βαθμολογία 8/10


Η στήλη επισκέπτεται τα εστιατόρια χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση και γευματίζει αποκλειστικά με δικά της έξοδα και χωρίς την ύπαρξη καμίας οικονομικής ή εμπορικής συναλλαγής με το εστιατόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου