Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ταβερνα Κρητικος Καντζα Αττικης


Δεν ξερω την σχεση σας με το κρεας και τα γαστριμαργικα ταξιδια που εχετε πραγματοποιησει στο εξωτερικο, αλλα πραγματικα μολονοτι το κρεας ειναι το εθνικο μας φαγητο και το εχουμε συμπεριλαβει σε εξαιρετικα μαγειρευτα, τα πραγματα χωλαινουν λιγο οσον οφορα τα ψητα.


Δεν υπαρχει αρκετη τεχνογνωσια σχετικα με το ψησιμο. Καποιοι ψηνουν σε μαντεμι, καποιοι σε καρβουνα, καποιοι σε υγραεριο κοκ.


Επισης και η πρωτη υλη δεν ειναι παντα η καλυτερη με αποτελεσμα αυτο που σερβιρεται σαν μπριζολα να ειναι μια ανοστη σολα, με υφη καουτσουκ και γευση ξυλου....


Στον Κρητικο τα πραγματα μπαινουν σε αλλες βασεις.


Σιγουρα ειναι η καλυτερη ταβερνα κρεατος στην Αθηνα αυτην την στιγμη με διαφορα απο τον δευτερο.


Ο ανθρωπος εχει τα τελεια κρεατα, τα σιτευει σωστα, τα ψηνει τελεια τα σερβιρει εξαιρετικα!!


Και μονο το γεγονος οτι εχει δουλεια και ειναι γεματος και τις καθημερινες ενω ειναι πραγματικα χαμενος μεσα στο πουθενα και θελεις GPS για να τον βρεις αποτελει αποδειξη οτι αξιζει και οσοι τον δοκιμαζουν δεν τον αλλαζουν.


Σπεσιαλιτε του ειναι το μοσχαρι το οποιο μαλλον ειναι παραγωγης του γιατι ομοιο του δεν εχω φαει πουθενα αλλου.


Ξεκινημα με ορεκτικα που ερχονται σε πιατελα και οχι σε καταλογο και διαλεγετε εσεις. Σιγουρα θα παρετε τζατζικι, τυροκαυτερη, ρωσικη, χωριατικη, φετα, και χορτα


Στην συνεχεια ερχονται πατατες, κολοκυθακια, και μπουρεκακια τα οποια ειναι ολα στο χερι και μακραν τα καλυτερα που εχετε δοκιμασει.


Στο τελος επιλεγετε απο τα κρεατα ημερας με βαση και τις οδηγιες του σερβιτορου.


Ακομη δεν μπορω να ξεχασω την μοσχαρισια πανσετα, τα παιδακια και την χοιρινη.


Ωστοσο αν κανετε ολη αυτην την αποσταση δεν πρεπει να παραλειψετε το t-bone το οποιο τρωγεται και σκετο και ειναι πραγματικα απολαυση.


Ενδεικτικο της μαεστριας του ψηστη ειναι οτι δεν σας ρωτανε πως το θελετε ψημενο.

Ο ψηστης ξερει πως να το κανει για να διατηρησει τους χυμους του και να γινει μαλακο και ζουμερο!!!!


Για το τελος καπρουζακι κερασμενο σε δισκο


Πραγματικα ο Κρητικος ειναι μια απο τις καλυτερες ταβερνες στην Αθηνα και αποτελει μια οαση στο ξερο κρεατογαστρομαργικο τοπιο που επικρατει σημερα.


Σπευσατε αμεσως!!


1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω εάν ο προηγούμενος φίλος σχολιαστής έχει πάει και σε κάποιο άλλο μαγαζί κοντά στην περιοχή αυτή,γιατί δεν θα συμφωνήσω με τα όσα αναφέρει.
    Οσο αναφορά για τα ορεκτικά εντάξει είναι αρκετά καλά,αλλά, ο χρόνος που μεσολαβεί έως επιτέλους να σου σερβίρει το κυρίος πιάτο είναι τρομέρα μεγάλος,τα κρέατικά για τα οποία γίνεται ο λόγος είναι νόστιμα αλλά έχω φάει και καλύτερα.
    Το κράσι που το προτείνει ότι είναι δικό του εντάξει,αλλά το σερβίρει σε μπουκάλια χωρίς σήμανση με αποτέλεσμα να μην ξέρεις, και ούτε να μπορείς να πείς τιποτε, για το εάν είναι το μπουκάλι όπου έχεις τελικά πάραγγείλεις η όχι ,και έαν είναι της χρονιάς όπου σου αναφέρει.
    Για το τέλος θα αφήσω οτι το κέρασμα δεν το είδα πουθενά να γίνεται σε όλα τα τραπέζια που ήταν στη αίθουσα που ήμουν και εγώ,και δεν έγινε γενικά ουτε κάν πρόταση απο τον σερβιτόρο.
    Και με την ευκαιρία να σχολιάσουμε και τις τιμές οπου για την εποχή μας είναι αρκετά υψηλές με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν προορισμό όπου θα πρέπει να το ξανασκεφτείς πριν τον πραγματοποιήσεις.
    Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή