Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Jimmy & the fish, Μικρολίμανο, Πειραιάς


Διαβάστε αυτά που οι άλλοι σας κρύβουν................ (Σύλλογος ΟΧΙΠΙΑΘΥΜΑ-VICTIMNOMORE).


Επίσκεψη στο Jimmy & the Fish στις 22 Αυγούστου 2009 απογευματάκι.


Το συγκεκριμένο εστιατόριο αποτελεί προσωπικό αγαπημένο και δύσκολα θα μπορούσα να είμαι αντικειμενικός μαζί του....


Φερνει εναν αέρα γαλλικής κυανής ακτής στην Αθήνα.


Σαν διακόσμηση μοιάζει με την κλασσική γαλλική ψαροταβέρνα στο Μονακό ή στην Μασσαλία με θέα στην Μαρίνα, πάτωμα deck και σερβιτόρους με μπλέ ποδιές.


Τα χαρακτηριστικό του εστιατορίου είναι η σταθερότητα στην κάρτα του.

Το επισκέπτομαι εδώ και 8 έτη και έφτιαχνε, φτιάχνει και θα φτιάχνει τα ίδια 10-15 πιάτα. Αλλά τα φτιάχνει καλά, καλύτερα από οπουδήποτε αλλού καταφέρνοντας να χτίζει σταθερή πελατεία και καταναλωτές που δεν το αλλάζουν.


Μην έρθετε εδώ αν θέλετε να φάτε fusion κουζίνα, ή ελληνικά μαγειρευτά ή φαγητό michelen.


Το σήμα κατατεθέν του Jimmy είναι η αστακομαρονάδα την οποία φτιάχνει με απαράμιλλη τεχνική και σερβίρει με μαεστρία σε τηγάνι. Πρόκειται για την καλύτερη αστακομακαρονάδα ever με το μακαρόνι να έιναι πάντα τέλεια ψημένο al dente, με φοβερή σάλτσα ντομάτας (αλήθεια πως την φτιάχνει???) και νόστιμο αστακό (αν και κατεψυγμένο). Οποιος φάει εδώ δύσκολα θα εντυπωσιαστεί αλλού.


Επίσης πίατα συγκλονιστικά και κυρίαρχα στο είδος τους είναι οι καραβίδες με ριζότο σαφράν, το χριστόψαρο με σαφράν και οι μαύρες ταλιατέλες.


Ξεκινήστε το γεύμα σας οπωσδήποτε με σαλάτα Καφέ ντε Παρί και αν θέλετε ορεκτικά προτιμήστε το γαριδάκι σύμης αν υπάρχει.


Μην παρασυρθείτε στα πλαίσια της κλασσικής ψαροταβέρνας και φουσκώσετε με ορεκτικά και πρώτα (καλαμαράκια, πατάτες, χταπόδι κτλ)


Αν θέλετε επιπρόσθετα ορεκτικά επιλέξτε τα κυδώνια και τα χτένια που ειναι πάντα φρέσκα και λαχταριστά.


συνοδέψτε το γεύμα σας με ποτήρι κρασί (μοσχοφίλερο) και αφεθείτε στην μαγεία της μαρίνας ειδικά τις απογευματινές ώρες.


Για γλυκό ξεχωρίζουν η λεμονόπιτα και η κρεμ μπρυλλέ.


Στο τέλος σας κερνάνε ηδύποτα (λιμοντσέλο, λικέρ, κονιάκ κ.α.)


Αν θέλαμε να επισημάνουμε αρνητικά στοιχεία τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι σερβιτόροι δεν ειναι πάντα αντάξιοι του ονόματος του εστιατορίου και με τα χρόνια έχουν γίνει χειρότεροι όσον αφορά το σέρβις και την ευγένεια. Επίσης το πάρκινγκ είναι δύσκολο για την περιοχή και οι τουαλέτες του είναι γελοια μικρές.


Σε μια αγορά που κάθε χρόνο εστιατόρια ανοίγουν σαν τα μανιτάρια και το μενού αλλάζει κάθε εξι μήνες για να μην πλήττει ο πελάτης, το jimmy and the fish παραμένει διαχρονική αξία και δείχνει ότι δεν χρειάζεται φανφάρα και πολύ γαρνιτούρα ή νεωτερισμοί για να ευχαρηστηθεί ο πελάτης παρά μόνο καλά υλικά εκτελεσμένα σε άψογες συνταγές.


Και η αστακομακαρονάδα, οι καραβίδες με ριζότο και το χριστόψαρο αποτελούν πιάτα εξαιρετικής ποιότητας για τα οποία κάποιος αξίζει να κάνει τον jimmy στέκι του.


Για 2 άτομα πληρώσαμε 96 ευρώ


Βαθμολογία 8/10


Η στήλη επισκέπτεται τα εστιατόρια χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση και γευματίζει αποκλειστικά με δικά της έξοδα και χωρίς την ύπαρξη καμίας οικονομικής ή εμπορικής συναλλαγής με το εστιατόριο.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Lago di Candia, Amirandes Hotel, Κρητη, Γούβες


Διαβάστε αυτά που οι άλλοι σας κρύβουν................ (Σύλλογος ΟΧΙΠΙΑΘΥΜΑ-VICTIMNOMORE).


Επίσκεψη στο Lago di Candia 4 φορές κατά το διάστημα 12-22/8/2009.

Πρόκειται για ένα πραγματικά πανέμορφο εστιατόριο το οποίο από την μια πλευρά κατακύζεται από τα νερά της τεχνητής λίμνης του ξενοδοχείου και από την άλλη από την θάλασσα την οποία έχει κυριολεκτικά μπροστά του.


Προτιμήστε το για να δειπνήσετε την ώρα του ηλιοβασιλέματος προκειμένου να ζήσετε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.


Στα του φαγητού τώρα το εστιατόριο περιλαμβάνει μια πολυ μικρή κάρτα ενδεικτική τις περισσότερες φορές προσεγμένου και νόστιμου φαγητού (να φοβάστε τα εστιατόρια που σερβίρουν με 2 άτομα προσωπικο 60 + πιατα..... ).


Το μενου περιλαμβανει 3 ορεκτικα, 5 σαλατες, 5 ζυμαρικα, 4 κρεατικα και 4 ψαρια.


Στο καλοσωρισμα ο σεφ εκτος απο ξυνοτυρο, ελιες παρμεζανα και ποικιλια ψωμιων, κερναει ενα μικρο ορεκτικο διαφορετικο καθε βραδυ (ξεχωρισαμε το προσουτο με γεμιση συκο και σαλτσα πορτοκαλι και τον κολοκυθοανθο με γεμιση καβουρι και γαριδα).

Απο σαλατες διαλεξτε αυτην με τον τονο, ενω το ναπολεων αστακου ανηκει μαλλον στις κακες στιγμες του μενου.

Απο κυριως ξεχωρισαμε το αρνακι κοτσι με ρυζοτο (μια παραλλαγη του γαμοπιλαφου), πεντανοστιμο ζουμερο και με σπανιο ψησιμο στο κρεας, το αγριογουρουνο με μακαρονια γκρατινε και το μοσχαρακι γαλακτος φιλετο με φουα γκρα.

Χωρις να υστερουν σημαντικα αλλα με περιθωρια βελτιωσης το ριζοτο με σαφραν και γαριδες και το ταλιολινι με καβουρι και χτενια.

Απο γλυκα δοκιμαστε οπωσδηποτε το ομονυμο με το ξενοδοχειο γλυκο Amirandes το οποιο είναι καταπληκτικο και θα ολοκληρωσει τελεια ενα τελειο δειπνο.

Αποφυγετε το μιλφει με φραουλες και το τραγανο μπισκοτο αιγινης με σοκολατα μους.

Στα μειον του εστιατοριου οι τσιμπημενες τιμες (ειδικα στα γλυκα) και το υπερβολικο δηθεν καποιων σερβιτορων (το ακους ψηλε.....??) οι οποιοι και δεν διαθετουν γνωσεις σχετικα με το μενου και προσπαθουν να καλυψουν την αγνοια τους με γλοιωδη κοπλιμεντα..... (major ass kissing!)

Μολις ολοκληρωσετε το δειπνο σας παραμεινετε για πολυ ομορφη ζωντανη μουσικη απο ενα ζευγαρι με πολυ καλες φωνες που θα σας ταξιδεψουν με τραγουδια Sinatra, fly me to the moon κα. δινοντας σας μια σπανια εμπειρια.

Τελος σχετικα με το κρασι θυμηθειτε το οτι το καλο δεν ειναι παντα το πιο ακριβο!

Συνολικα για 2 ατομα πληρωσαμε απο 120-210 ευρω με μπουκαλι κρασι)

Βαθμολογια 7/10

Αξιζει σιγουρα μια επισκεψη παρα το κοστος (απο τα κρυφα διαμαντια της Κρητης)

Η στήλη επισκέπτεται τα εστιατόρια χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση και γευματίζει αποκλειστικά με δικά της έξοδα και χωρίς την ύπαρξη καμίας οικονομικής ή εμπορικής συναλλαγής με το εστιατόριο.

Ελια & Δυοσμος, Σκαλανι, Ηρακλειο Κρητης


Διαβάστε αυτά που οι άλλοι σας κρύβουν................ (Σύλλογος ΟΧΙΠΙΑΘΥΜΑ-VICTIMNOMORE).


Επίσκεψη στο Ελιά & Δυόσμος στο Σκαλάνι Ηρακλείου Κρήτης στις 18 Αυγούστου 2009, μετά από σχετική αναφορά του ΘΕΜΑΤΟΣ (Big Fish) για τα καλύτερα εστιατόρια στα νησιά. Το συγκεκριμένο έχει διακριθεί και στα βραβεία GOURMET στην κατηγορία τοπική κουζίνα, μια διάκριση που σίγουρα 9/10 περιπτώσεις μας προβληματίζει και μας υποψιάζει αρνητικά...


Το μαγαζί είναι απομακρυσμένο και απομονωμένο και στο σημείο αυτό φτάνεις μόνο αν σε στείλει καποιος επί τούτου (όπως καλή ώρα). Σαν χώρος είναι κάπως ξεκάρφωτος και σαν οικημα και σαν χρώματα και περισσότερο μοιάζει να ακολουθεί την βιομηχανική αισθητική παρά την χωριατικη.


Μας υποδέχεται ευγενικός αν και ελαφρά ψευδός σερβιτόρος ο οποίος μας μιλάει για το εστιατόριο με την σιγουριά της διαφήμισης που έχει γίνει και ξερει οτι χαρις σε αυτην εχουμε φτασει εκει.


Διαθετει εναν αερα επιτυχιας και σιγουρης ευχαριστησης για τον πελατη που ομως δεν μπαινει στον κοπο να δικαιολογησει στην συνέχεια.


Ξεκινάμε το δειπνο με μπαγιατικο και τυποποιημενο ψωμι (σιγουρα χθεσινο και με υποψια προχθεσινου ή απλα ξεχαστηκε εξω και ειναι ξερο και απο τις 2 πλευρες) και σπιτικα αναψυκτικα λεμονι και πορτοκαλι που δεν ειναι τιποτα παραπανω απο αραιωμενο τυποποιημενο χυμο που συνηθιζαν να πηγαινουν το 80 στις επισκεψεις στα νοσοκομεια.


Απο ορεκτικα παιρνουμε κρεατορτουτα και μελιτζανοσαλατα με αμυγδαλα που ειναι και τα 2 απλα οκ και σε καμια περιπτωση νοστιμα και σιγουρα μπορειτε να φατε καλυτερα σε πολλες χωριατικες ταβερνες στην κρητη.


Διαλεγουμε την σαλατα με το ξυλαγγουρο η οποια ερχεται πνιγμενη στην σως (θυμιζω εδω οτι το εστιατορια διακριθηκε στην κατηγορια τοπικη κουζινα........Τωρα τι τοπικη κρητικη κουζινα ειναι αυτη με σος μαγιονεζας..... ο θεος και η ψυχη μας) και τα λαχανικα της εχουν την ομορφη πλαστικη ανοστη γευση που εχουν τα λαχανικα θερμοκηπιου στην Αθηνα.....


Για κυριως διαλεγουμε μετα απο προτροπη του σερβιτορου το αρνακι με μαρουλοφυλλα και το μοσχαρακι με μακαρονι σκιουφιχτο. Και τα 2 ηταν καλα αλλά χωρίς να ενθουσιάζουν επίσης. Το αρνακι ηταν μια παραλλαγη φρικασε με ελαχιστο μαρουλι και η σαλτσα του δεν ειχε φυλακισει τους ζωμους του κρεατος. Το μοσχαρακι ηταν σκληρο αν και νοστιμο ενω τα ζυμαρικα ηταν πολυ βαρια και δυσκολα καποιος μπορουσε να ολοκληρωσει το πιατο.


Χαρακτηριστικα αναφερω μαλιστα οτι ο σερβιτορος μας ρωτησε πριν το φερει πως θελουμε μαγειρεμενο το μοσχαρακι (medium ή well δονε) το οποιο αποτελει παγκοσμια πρωτοτυπια καθως το μαγειρευτο κρεας δεν μπορει να ειναι medium οταν ψηνεται με την σαλτσα για μια ωρα τουλαχιστον και ειδικα οταν το συγκεκριμενο ηταν προμαγειρεμενο απο το μεσημερι.......Τι να κανεις ομως?? Με αυτους εχουμε να κανουμε και δεν φαινεται να παιρνουν απο λογια.


Απο γλυκό δεν πήραμε τίποτα λόγω απογοήτευσης με το φαγητό.


Στα θετικά οι σχετικά λογικές τιμές (2 ατόμα 60 ευρω)


Απορω ποιοι του εδωσαν την διακριση και με ποιο μετρο συγκρισης


Στο δια ταυτα.... Υπαρχουν πολυ καλυτερα εστιατορια στην Κρητη.

Δεν αξιζει καν επισκεψη.


Βαθμολογια 3/10


Η στήλη επισκέπτεται τα εστιατόρια χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση και γευματίζει αποκλειστικά με δικά της έξοδα και χωρίς την ύπαρξη καμίας οικονομικής ή εμπορικής συναλλαγής με το εστιατόριο.